ورود به سامانه تحلیل آموزشی موحد
مرکز آموزشهای تصویری

کارگاه آشنایی با سلول‌های بنیادی و کشت سلول

در اولین جلسه  کارگاه سری دوم که در مجموعه پژوهشگاه رویان با موضوع آشنایی با سلول‌های بنیادی و کشت سلول برگزار گردید. مدرس این مجموعه جناب آقای دکتر یکانی که محقق و پژوهشگر رشته زیست‌شناسی تکوینی می‌باشند با توضیح مختصری در رابطه با سلو‌های بدن کار خود را شروع کرده و به توضیح انواع و اقسام سلول‌های موجود در بدن و شرح وظایف هر یک پرداخته و پس از آن تفاوت اصلی و اساسی سلول‌های بنیادی با سلول‌های معمولی بدن را توضیح دادند. ایشان در ادامه انواع سلول‌های بنیادی موجود در بدن را معرفی کردند و قدرت تطابق‌پذیری هر یک را توصیف کردند و ذکر کردند که به سلول بنیادی جنینی سلول بنیادی پرتوان می‌گویند زیرا قدرت تبدیل شدن به هر نوعی از سلول را دارا هستند و به سلول‌های بنیادی بزرگسالان سلول بنیادی چند توان گفته می شود زیرا تنها توان تبدیل به چند سری سلول محدود را دارند و برخلاف سلول جنینی به هر سلولی نمی توانند تبدیل گردند.

پس از آن ایشان سلول‌های بنیادی پوستی را در زیر میکروسکوپ قرار دادند و به دانش آموزان با بزرگ‌نمایی‌های مختلف نمایش دادند تا بتوانند در مدل‌های مختلف و با بزرگ نمایی مختلف سلول‌ها و اجزای آنها را شناسایی کنند.

سپس ایشان ابزار متداول مورد استفاده در این فرآیند را نشان دادند و ایشان یکی از ابزار دقیق نمونه‌گیری به نام
Sampler  را که در آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد را نمایش داده و به دانش آموزان معرفی کردند و پس از این معرفی دانش آموزان به صورت جداگانه شروع به انجام نمونه گیری و کار با دستگاه Sampler و انجام کشت سلول در محیط آزمایشگاهی مشغول شدند.

در ادامه کارگاه ایشان به معرفی سلول‌های خونی و تفاوت آنها پرداخته و به ذکر دلایلی که باعث می‌گردد تا گروه‌های خونی مختلف با RH های مختلف شکل بگیرند و چگونگی تمایزآنها با یکدیگر را پرداختند و برای فهم بهتر مطلب به تعیین گروه خونی دانش آموزان توسط خوشان پرداخته شد.

در ادامه کارگاه مدرس دیگر مجموعه جناب آقای دکتر باقری متخصص زیست گیاهی به توضیح مطلب در گیاهان و تفاوت آن با سلول‌های جانوری پرداخته و در نهایت چندین نمونه گیاهی را در زیر میکروسکوپ به دانش آموزان نشان دادند تا تفاوت‌های ذکر شده در مورد سلول‌های گیاهی و جانوری را به صورت عملی مشاهده کنند.

با برگزاری این کارگاه سری دوم کارگاه های علمی مجموعه در ترم دوم آغاز گردید. با ما همراه باشید تا درجریان کارگاه‌های دیگر و مباحث مطرح شده در این کارگاه ها قرار بگیرید.....

تگ ها: سلول بنیادی ، کشت سلول ، کارگاه