گزارش بزرگداشت خداوندگارعشق وعرفان جلال الدین مولوی

سپس مدیریت محترم دبیرستان  جناب آقای دکتراحمدی ضمن خوش آمدگویی  بیانات خودرادررابطه بانقش تربیتی مولوی درآثارخودآغازکردندوفرمودند

یکی از برجسته ترین ویژگی های مثنوی شیوه و الگوی خطابی و تعلیمی آن است. شعر مولوی به ویژه مثنوی، در عصر او با مخاطبان، ارتباطی شنیداری داشت، یعنی توسط خود او یا راویان برای مخاطبان خوانده می شد. در واقع، این خطاب رودررو به قصد تعلیم و ارشاد بوده است. مثنوی از لحاظ نوع ادبی در حیطه آثار تعلیمی و عرفانی قرار می گیرد.

هدف مولانا در مثنوی تعلیم و تربیت مخاطبان است.

قصه، اجتماعی ترین نوع تعلیم مفاهیم است. همین ویژگی بزرگترین موفقیت مولوی از دیدگاه ارتباط اجتماعی و مهمترین عامل مطرح شدن مثنوی به عنوان اجتماعی ترین اثر عرفانی و تعلیمی ادبیات فارسی است.

در مثنوی، مولانا بیشتر به اخلاق و تربیت نظر دارد و مثل یک شیخ تربیت می کوشد که خواننده را از خود بیرون آورد و از او چیز تازه ای بسازد.

در یک نگاه کلی می توان مولانا را یک معلم تعلیم و تربیت دانست که داشته ها و دانسته های خود در زمینه ی تعلیم و تربیت را  به صورت تمثیلی علاوه بر عصر خود به دوره معاصر نیز منتقل کرده است، که این ویژگی نشان دهنده ی تحرک و پویایی محتوای آثار مولوی به ویژه مثنوی می باشد. ایشان درادامه به یکی ازحکایت های زیبا مولوی اشاره کردندوقصه تاجرمسلمان فلسطینی بنام جرجیس راکه درمقابل ستایش نکردن بتی  بنام فلوان درموصل درزمان پادشاهی دادیانه به مرگ محکوم می شود اما به اذن خداوند هربارکه حکم اجرامی گردد ،زنده می شود. که این حکایت موردتوجه دانش آموزان گردید.

درپایان بادعافرج امام زمان علیه السلام مراسم به پایان رسید.

معاونت پرورشی دبیرستان شهیدموحد